Kikkererwten met Spinazie, Geroosterde Tomaat en Pistachenoten

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g cherrytomaten
  • 1 eetlepel olijfolie met citroenaroma
  • 28 g gepelde pistachenoten grof gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • 400 g kikkererwten uit blik of pot, uitgelekt
  • 300 g panklare spinazie
  • 7,5 g verse basilicum grof gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Leg de cherrytomaten op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie met citroenaroma.
  • Schuif de bakplaat met de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en rooster ze gedurende 3-5 minuten tot ze openknappen.
  • Rooster de pistachenoten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Leg ze vervolgens op een bord om af te koelen.
  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg de gemalen komijn toe en bak deze kort mee.
  • Schep de kikkererwten erdoor en bak ze 5 minuten zachtjes mee.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend iets slinken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het kikkererwten-spinaziemengsel in grote kommen en leg de geroosterde tomaatjes erbovenop.
  • Strooi de geroosterde pistachenoten en verse basilicum eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met versgebakken knapperig brood of als bijgerecht bij gegrilde groenten of aardappelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegan / Vegetarisch