Kip Kerrie met Krieltjes en Groenten
Ingrediënten
- 350 g bloemkool panklaar
- 250 g sperziebonen panklaar
- 700 g minikrieltjes voorgekookt
- 2 eetlepels olie
- 500 g kipfilet in blokjes
- 1 pot Indiase roerbaksaus kerrie 520 g
- 50 g rozijnen
- 15 g verse koriander
Instructies
- Snijd de bloemkoolroosjes kleiner indien nodig.
- Kook de sperziebonen en bloemkoolroosjes met zout in ruim water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
- Verwarm de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar.
- Voeg de kerriesaus, rozijnen en krieltjes toe aan de kip en schep alles goed door elkaar.
- Laat de saus en ingrediënten ongeveer 5 minuten verwarmen.
- Giet de groenten af en doe ze in een schaal.
- Schep de kerriesaus met kip en krieltjes over de groenten.
- Garneer met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g