Kip Kerrie met Krieltjes en Groenten

Kip Kerrie met Krieltjes en Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g bloemkool panklaar
  • 250 g sperziebonen panklaar
  • 700 g minikrieltjes voorgekookt
  • 2 eetlepels olie
  • 500 g kipfilet in blokjes
  • 1 pot Indiase roerbaksaus kerrie 520 g
  • 50 g rozijnen
  • 15 g verse koriander

Instructies

  • Snijd de bloemkoolroosjes kleiner indien nodig.
  • Kook de sperziebonen en bloemkoolroosjes met zout in ruim water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Verwarm de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar.
  • Voeg de kerriesaus, rozijnen en krieltjes toe aan de kip en schep alles goed door elkaar.
  • Laat de saus en ingrediënten ongeveer 5 minuten verwarmen.
  • Giet de groenten af en doe ze in een schaal.
  • Schep de kerriesaus met kip en krieltjes over de groenten.
  • Garneer met verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst India