Kip maïs chowder
Ingrediënten
- 2 blikjes maïskorrels met het vocht gepureerd in de blender
- 1¼ liter kippenbouillon
- 3 dubbele kipfilets in dunne reepjes
- 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
- 1½ theelepels suiker naar keuze
- 75 gram witte amandelen
- 1 theelepel olie
- zout
- versgemalen witte peper
Instructies
- Verhit de olie in een steelpan of wok, doe de amandelen erin en laat ze, al omscheppend, aan alle kanten lichtbruin worden.
- Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
- Doe de kippenbouillon met de fijngesneden kip in een hoge schaal, zet die, afgedekt, in de magnetron en laat het in 2-3 minuten aan de kook komen.
- Doe er de maïspuree in, roer stevig om, zet nog even terug en laat het weer koken.
- Neem de schaal dan uit de magnetron en breng de soep op smaak met de rijstwijn, de suiker, zout en versgemalen peper.
- Schep de soep in verwarmde kommen of borden, bestrooi met de geroosterde amandelen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kook nooit vers geroosterde noten mee, ze worden dan zacht en melig.