Kip met Parmezaanse Kaas

Kip met Parmezaanse Kaas

Geniet van deze eenvoudige maar smaakvolle kipgerecht, perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet in duimdikke repen
  • 5 eetlepels panko Japans broodkruim
  • 2 theelepels fijngehakte knoflook
  • 4 eetlepels geraspte ui
  • 5 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Bakspray van olijfolie
  • Partjes citroen voor het serveren

Instructies

  • Klop de eieren in een kom met een scheutje water los.
  • Dep de repen kip zorgvuldig droog met keukenpapier en leg ze in het eimengsel.
  • Laat 10 minuten staan.
  • Meng in een aparte kom de panko met de knoflook, geraspte ui, Parmezaanse kaas en een beetje zout en peper.
  • Laat de repen kip stuk voor stuk uitlekken en wentel ze zorgvuldig door het pankomengsel.
  • Leg de gepaneerde repen kip in het mandje van de airfryer en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken - doe dit zo nodig in porties, afhankelijk van het formaat van de airfryer.
  • Bespuit licht met de bakspray zodat ze mooi bruin kunnen bakken.
  • Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 12 minuten.
  • Keer de kip na 6 minuten om en bespuit opnieuw met bakspray.
  • Bak nog 6 minuten of tot de kip volledig gaar, goudbruin en knapperig is.
  • Serveer met partjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en lichte Pinot Grigio past goed bij de umamirijke smaak van de Parmezaanse kaas en de citroen in dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Kaas / Kip
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Suikervrij