Kip met room, calvados en champignons
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 150 g kastanjechampignons bakje a 250 g
- 1 zachtzure appel
- 4 kipdrumsticks a 50 g
- 4 stukjes scharrelkipfilet (a 100 g)
- zout en versgemalen peper
- 50 g boter
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 1 dl droge cider
- 2 eetlepels calvados
- ½ kippenbouillontablet
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
Instructies
- hampignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
- Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
- Drumsticks en kipfilets bestrooien met zout en peper.
- In grote braadpan boter verhitten.
- Drumsticks in 7 minuten rondom bruin bakken.
- Kipfilets toevoegen en zachtjes aan beide kanten lichtbruin bakken.
- Champignons en appel 2 minuten zachtjes meebakken.
- Toevoegen: tijm, laurierblad, cider, calvados, bouillontablet en 1/2 dl water.
- Aanbaksels goed losroeren.
- Deksel schuin op pan leggen en kip in 8 minuten zachtjes gaar stoven.
- Tijm en laurier verwijderen.
- Crème fraîche erdoor roeren en meewarmen.
- Op smaak brengen met peper.
- Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g