Kip met room, calvados en champignons

Kip met room, calvados en champignons

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 150 g kastanjechampignons bakje a 250 g
  • 1 zachtzure appel
  • 4 kipdrumsticks a 50 g
  • 4 stukjes scharrelkipfilet (a 100 g)
  • zout en versgemalen peper
  • 50 g boter
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 dl droge cider
  • 2 eetlepels calvados
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml

Instructies

  • hampignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  • Drumsticks en kipfilets bestrooien met zout en peper.
  • In grote braadpan boter verhitten.
  • Drumsticks in 7 minuten rondom bruin bakken.
  • Kipfilets toevoegen en zachtjes aan beide kanten lichtbruin bakken.
  • Champignons en appel 2 minuten zachtjes meebakken.
  • Toevoegen: tijm, laurierblad, cider, calvados, bouillontablet en 1/2 dl water.
  • Aanbaksels goed losroeren.
  • Deksel schuin op pan leggen en kip in 8 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Tijm en laurier verwijderen.
  • Crème fraîche erdoor roeren en meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Zuivel
Land van herkomst Frankrijk