Kip Zuurkoolschotel met Ananas en Pruimen

Een smaakvolle ovenschotel met malse, goudbruine kippenbouten, geserveerd op een bedje van warme zuurkool, zoete ananasstukjes en zachte pruimen. De romige crème fraîche saus en een vleugje geraspte sinaasappelschil zorgen voor een perfecte balans tussen fris en hartig. Naast het bord liggen een vintage vork en mes, samen met een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond staat een houten snijplank met extra pruimen, ananas en een schaaltje crème fraîche. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de rijke smaken en troostrijke texturen van dit gerecht.

Kip Zuurkoolschotel met Ananas en Pruimen

Een smaakvolle kip zuurkoolschotel met ananas en pruimen, op smaak gebracht met sinaasappelschil en crème fraîche.
Porties: +
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 geraspte sinaasappelschil
  • 1 kippenbouillon
  • 100 gram pruneaux
  • 2 dl crème fraîche
  • 25 gram boter
  • 4 kip
  • 4 plakken ananas
  • 600 gram zuurkool
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Wrijf de kippenbouten in met kruiden.
  • Snijd de ananas in stukjes.
  • Verhit de boter in een pan, bak de kippenbouten rondom bruin en laat 45 minuten sudderen.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Verwijder de pitten uit de pruimen.
  • Knijp de zuurkool uit en verwarm de zuurkool, ananas en pruimen 25 minuten in het ananassap.
  • Haal de kippenbouten uit de pan en giet de helft van het braadvocht af.
  • Voeg de crème fraîche toe en giet over de zuurkool.
  • Leg de kippenbouten op een bord en de zuurkool ernaast.
  • Bestrooi met sinaasappelrasp.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kip / Stoofpot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij