Kip Zuurkoolschotel met Ananas en Pruimen
Een smaakvolle kip zuurkoolschotel met ananas en pruimen, op smaak gebracht met sinaasappelschil en crème fraîche.
Equipment
Ingrediënten
- 1 geraspte sinaasappelschil
- 1 kippenbouillon
- 100 gram pruneaux
- 2 dl crème fraîche
- 25 gram boter
- 4 kip
- 4 plakken ananas
- 600 gram zuurkool
- Peper
- Zout
Instructies
- Wrijf de kippenbouten in met kruiden.
- Snijd de ananas in stukjes.
- Verhit de boter in een pan, bak de kippenbouten rondom bruin en laat 45 minuten sudderen.
- Bestrooi met zout en peper.
- Verwijder de pitten uit de pruimen.
- Knijp de zuurkool uit en verwarm de zuurkool, ananas en pruimen 25 minuten in het ananassap.
- Haal de kippenbouten uit de pan en giet de helft van het braadvocht af.
- Voeg de crème fraîche toe en giet over de zuurkool.
- Leg de kippenbouten op een bord en de zuurkool ernaast.
- Bestrooi met sinaasappelrasp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g