Kippenlevers in Marsalasaus

Kippenlevers in Marsalasaus - Receptenplein.nl

Kippenlevers in Marsalasaus

Snel en smaakvol gerecht van kippenlevers in een rijke marsalasaus, heerlijk met risotto of rijst.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 blaadjes verse salie
  • 2 dl water
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 4 eetlepels marsala of madeira
  • 400 gram kippenlevers
  • Aroma
  • Peper
  • Sojasaus
  • Zout

Instructies

  • Was de levertjes, snijd ze overlangs tweemaal door en was ze nogmaals.
  • Dep de stukjes droog en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit 20 gram boter in een pan en bak de levertjes snel bruin.
  • Voeg de kleingesneden salie en de marsala toe.
  • Neem de levertjes uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de rest van de boter toe, roer de bloem erdoor en maak een roux.
  • Schenk er 2 dl water bij, roer de saus glad en voeg aroma, zout en sojasaus toe.
  • Doe de levertjes bij de saus en dien direct op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met risotto of rijst.
Wijnadvies:
Een glas Marsala of Madeira

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij