Kippenlevers in Marsalasaus
Snel en smaakvol gerecht van kippenlevers in een rijke marsalasaus, heerlijk met risotto of rijst.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Was de levertjes, snijd ze overlangs tweemaal door en was ze nogmaals.
- Dep de stukjes droog en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit 20 gram boter in een pan en bak de levertjes snel bruin.
- Voeg de kleingesneden salie en de marsala toe.
- Neem de levertjes uit de pan en houd ze warm.
- Voeg de rest van de boter toe, roer de bloem erdoor en maak een roux.
- Schenk er 2 dl water bij, roer de saus glad en voeg aroma, zout en sojasaus toe.
- Doe de levertjes bij de saus en dien direct op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met risotto of rijst.
Wijnadvies:
Een glas Marsala of Madeira
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g