Klassieke Appeltaart met Walnoten en Rozijnen

Klassieke Appeltaart met Walnoten en Rozijnen

Klassieke Appeltaart met Walnoten en Rozijnen

Een klassieke appeltaart met knapperige walnoten en zoete rozijnen, perfect voor elke feestelijke gelegenheid.
Porties: 8
(inclusief baktijd) 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Bladerdeeg op rol
  • 3 sprank appelen geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 70 gram rozijnen
  • 50 gram walnoten in vieren
  • 5 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg en houd een deel opzij voor de reepjes bovenop de taart.
  • Meng in een grote mengkom de stukjes appel, rozijnen, walnoten, suiker en kaneel goed door elkaar.
  • Vul de beklede taartbodem met het appelmengsel.
  • Snijd het achtergehouden bladerdeeg in reepjes en leg deze kruislings over de vulling.
  • Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
  • Laat de taart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een halfzoete Riesling of een glas dessertwijn zoals Muscat past goed bij deze appeltaart.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak / Noten / Taart
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst