Klassieke Banoffeetaart met Chocolade en Slagroom
Een klassieke Britse Banoffeetaart met banaan, karamel en slagroom.
Equipment
- plastic zak
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 pakje biscuits
- 1 reep chocolade
- 3 grote bananen
- 50 g boter
- Slagroom
Instructies
- Kook de gecondenseerde melk 3 uur in een pan met water, het blikje volledig ondergedompeld.
- Breek de biscuits in een plastic zak door er met een deegroller overheen te rollen.
- Smelt de boter en meng deze met de gebroken biscuits.
- Druk het mengsel stevig in een schaal als taartbodem.
- Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de bodem, zodat de hele oppervlakte bedekt is.
- Smeer de gekookte gecondenseerde melk (nu karamel) gelijkmatig over de bananen.
- Klop de slagroom stijf en smeer deze over de karamel.
- Rasp de chocolade en strooi deze over de slagroom.
- Laat de taart 12 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een lichtzoete Sauternes.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 32 g