Klassieke Banoffeetaart met Chocolade en Slagroom

Een banoffee-taart met lagen biscuit, karamel, verse bananen, slagroom en geraspte chocolade, geserveerd in een lichte vintage keuken."

Klassieke Banoffeetaart met Chocolade en Slagroom

Een klassieke Britse Banoffeetaart met banaan, karamel en slagroom.
Porties: 8
(inclusief koken en koelen) 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 pakje biscuits
  • 1 reep chocolade
  • 3 grote bananen
  • 50 g boter
  • Slagroom

Instructies

  • Kook de gecondenseerde melk 3 uur in een pan met water, het blikje volledig ondergedompeld.
  • Breek de biscuits in een plastic zak door er met een deegroller overheen te rollen.
  • Smelt de boter en meng deze met de gebroken biscuits.
  • Druk het mengsel stevig in een schaal als taartbodem.
  • Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de bodem, zodat de hele oppervlakte bedekt is.
  • Smeer de gekookte gecondenseerde melk (nu karamel) gelijkmatig over de bananen.
  • Klop de slagroom stijf en smeer deze over de karamel.
  • Rasp de chocolade en strooi deze over de slagroom.
  • Laat de taart 12 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een lichtzoete Sauternes.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 32 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Verjaardag