Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade
Een onweerstaanbare Banofitaart met banaan, karamel en chocolade, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Equipment
- plastic zak
Ingrediënten
- 1 reep chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 pakje biscuits
- 3 grote bananen
- Slagroom
- 50 g boter
Instructies
- Kook de gecondenseerde melk, met blik en al, 3 uur lang om karamel te maken.
- Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller overheen te gaan.
- Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
- Druk het biscuitmengsel in de bodem van een schaal om een stevige basis te vormen.
- Snijd de bananen in stukjes en leg deze op de biscuitbodem zodat de hele bodem bedekt is.
- Verdeel de gekookte gecondenseerde melk over de banaanlaag.
- Klop de slagroom stijf en smeer deze gelijkmatig over de laag karamel.
- Rasp de chocolade en strooi dit over de slagroomlaag.
- Zet de taart minimaal 12 uur in de koelkast om stevig te worden en de smaken goed te laten mengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn, zoals een Moscato, past goed bij deze rijke taart.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 27 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g