Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade

Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade

Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade

Een onweerstaanbare Banofitaart met banaan, karamel en chocolade, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Porties: 8
(inclusief kooktijd en wachttijd) 3 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 reep chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 pakje biscuits
  • 3 grote bananen
  • Slagroom
  • 50 g boter

Instructies

  • Kook de gecondenseerde melk, met blik en al, 3 uur lang om karamel te maken.
  • Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
  • Druk het biscuitmengsel in de bodem van een schaal om een stevige basis te vormen.
  • Snijd de bananen in stukjes en leg deze op de biscuitbodem zodat de hele bodem bedekt is.
  • Verdeel de gekookte gecondenseerde melk over de banaanlaag.
  • Klop de slagroom stijf en smeer deze gelijkmatig over de laag karamel.
  • Rasp de chocolade en strooi dit over de slagroomlaag.
  • Zet de taart minimaal 12 uur in de koelkast om stevig te worden en de smaken goed te laten mengen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn, zoals een Moscato, past goed bij deze rijke taart.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 27 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Taart
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Moederdag / Verjaardag