Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade

Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade

Een onweerstaanbare Banofitaart met banaan, karamel en chocolade, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Porties: 8
(inclusief kooktijd en wachttijd) 3 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 reep chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 pakje biscuits
  • 3 grote bananen
  • Slagroom
  • 50 g boter

Instructies

  • Kook de gecondenseerde melk, met blik en al, 3 uur lang om karamel te maken.
  • Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller overheen te gaan.
  • Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
  • Druk het biscuitmengsel in de bodem van een schaal om een stevige basis te vormen.
  • Snijd de bananen in stukjes en leg deze op de biscuitbodem zodat de hele bodem bedekt is.
  • Verdeel de gekookte gecondenseerde melk over de banaanlaag.
  • Klop de slagroom stijf en smeer deze gelijkmatig over de laag karamel.
  • Rasp de chocolade en strooi dit over de slagroomlaag.
  • Zet de taart minimaal 12 uur in de koelkast om stevig te worden en de smaken goed te laten mengen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn, zoals een Moscato, past goed bij deze rijke taart.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 27 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Engeland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Feestdagen etc Moederdag / Verjaardag