Een smaakvolle Boeuf Bourguignon geserveerd in een rustieke gietijzeren pan op een houten tafel. Het gerecht bestaat uit malse stukjes rundvlees, goudbruine zilveruitjes, plakjes champignons en krokante spekblokjes, alles gesmoord in een rijke, glanzende rode wijnsaus. Verse tijm en een laurierblad sieren het gerecht. Naast de pan staan een glas rode wijn, een mandje knapperig brood en een linnen servet, in een warme en sfeervolle Franse keukensetting. 🍷🍲✨

Klassieke Boeuf Bourguignon met Rode Wijnsaus

Deze klassieke Boeuf Bourguignon is een smaakvolle Franse stoofpot met mals rundvlees, champignons, spek en een rijke rode wijnsaus.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g rosbief in grote dobbelstenen
  • 3 sjalotjes fijngesnipperd
  • 200 g champignons in plakjes
  • 75 g boter
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 20 zilveruitjes
  • 1 klein blik tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl vleesbouillon
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel gehakte tijm vers of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel maïzena of allesbinder

Instructies

  • Snijd de rosbief in grote dobbelstenen.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de helft van de boter in een braadpan.
  • Bak de spekblokjes ongeveer 2 minuten en schep ze uit de pan.
  • Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in hetzelfde bakvet en schep ze eruit.
  • Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, sjalotjes en zilveruitjes kort mee.
  • Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor.
  • Bak zachtjes 2 minuten.
  • Giet de rode wijn en vleesbouillon erbij en voeg peper, zout, tijm en laurier toe.
  • Laat het geheel zachtjes 5 minuten stoven.
  • Voeg de spekblokjes en rosbiefblokjes toe en verwarm nog 15 minuten op laag vuur.
  • Bind de saus met maïzena of allesbinder.
  • Serveer de Boeuf Bourguignon met sperziebonen en rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Bourgogne of Pinot Noir, past perfect bij dit rijke stoofgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter