Klassieke Boeuf Bourguignon met Rode Wijnsaus
Deze klassieke Boeuf Bourguignon is een smaakvolle Franse stoofpot met mals rundvlees, champignons, spek en een rijke rode wijnsaus.
Equipment
Ingrediënten
- 500 g rosbief in grote dobbelstenen
- 3 sjalotjes fijngesnipperd
- 200 g champignons in plakjes
- 75 g boter
- 100 g magere gerookte spekblokjes
- 20 zilveruitjes
- 1 klein blik tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 2 dl rode wijn
- 2 dl vleesbouillon
- Zout
- Peper
- 1 eetlepel gehakte tijm vers of 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel maïzena of allesbinder
Instructies
- Snijd de rosbief in grote dobbelstenen.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
- Verhit de helft van de boter in een braadpan.
- Bak de spekblokjes ongeveer 2 minuten en schep ze uit de pan.
- Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in hetzelfde bakvet en schep ze eruit.
- Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, sjalotjes en zilveruitjes kort mee.
- Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor.
- Bak zachtjes 2 minuten.
- Giet de rode wijn en vleesbouillon erbij en voeg peper, zout, tijm en laurier toe.
- Laat het geheel zachtjes 5 minuten stoven.
- Voeg de spekblokjes en rosbiefblokjes toe en verwarm nog 15 minuten op laag vuur.
- Bind de saus met maïzena of allesbinder.
- Serveer de Boeuf Bourguignon met sperziebonen en rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Bourgogne of Pinot Noir, past perfect bij dit rijke stoofgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g