Bolognesesaus
Een rijke, klassieke bolognesesaus met Parmaham en rode wijn. Perfect om je favoriete pasta naar een hoger niveau te tillen!
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- Boter voor bakken
- 75 g Parmaham
- 400 g gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 ml rode wijn
- 1 blik tomaten 400 g
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes.
- Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en vervolgens in kleine stukjes.
- Snijd de Parmaham in reepjes.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de ham ongeveer 4 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het in een paar minuten rul.
- Schep het ham-gehaktmengsel met een schuimspaan uit de pan en zet apart in een kom.
- Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook ongeveer 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
- Voeg daarna het ham-gehaktmengsel weer toe.
- Giet de rode wijn en tomaten erbij.
- Breng aan de kook en laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur sudderen.
- Roer af en toe en voeg water toe als de saus te droog wordt.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze saus gaat perfect samen met een volle rode wijn zoals een Chianti of Barolo.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 8 g