Klassieke Bolognesesaus met Parmaham

Bolognesesaus

Een rijke, klassieke bolognesesaus met Parmaham en rode wijn. Perfect om je favoriete pasta naar een hoger niveau te tillen!
Porties: 2
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • Boter voor bakken
  • 75 g Parmaham
  • 400 g gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml rode wijn
  • 1 blik tomaten 400 g
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en vervolgens in kleine stukjes.
  • Snijd de Parmaham in reepjes.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de ham ongeveer 4 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak het in een paar minuten rul.
  • Schep het ham-gehaktmengsel met een schuimspaan uit de pan en zet apart in een kom.
  • Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook ongeveer 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg daarna het ham-gehaktmengsel weer toe.
  • Giet de rode wijn en tomaten erbij.
  • Breng aan de kook en laat de saus met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur sudderen.
  • Roer af en toe en voeg water toe als de saus te droog wordt.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze saus gaat perfect samen met een volle rode wijn zoals een Chianti of Barolo.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Saus / Vlees
Land van herkomst Italië