Klassieke Franse kersenclafoutis
Een klassieke Franse kersenclafoutis met een luchtige vulling en een heerlijk krokante bodem, perfect als zomers dessert.
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 1 rol quiche- & taartdeeg 300 g
Voor de vulling:
- 500 g ontpitte kersen
- 2 eetlepels suiker
- 175 ml melk
- 100 g suiker
- 100 g bloem
- 4 eetlepels slagroom
- 2 eieren
- 1 eidooier
- Merg van 1 vanillestokje
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- 1 ei om te bestrijken
- Poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte).
- Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.
- Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
- Laat het deeg iets over de randen hangen.
- Meng de kersen met 2 eetlepels suiker en zet apart.
- Klop de suiker, eidooier, vanillemerg en eieren met een handmixer op de hoogste stand gedurende 8 minuten.
- Voeg beetje bij beetje de bloem toe en klop op middelhoge snelheid.
- Giet de slagroom en melk erbij en meng tot een glad beslag.
- Verdeel de kersen over de taartbodem en giet het beslag erover.
- Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei.
- Bak de clafoutis 25 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin en stevig is.
- Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais of Bourgogne.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 24 g