Klassieke Franse kersenclafoutis

Klassieke Franse kersenclafoutis

Klassieke Franse kersenclafoutis

Een klassieke Franse kersenclafoutis met een luchtige vulling en een heerlijk krokante bodem, perfect als zomers dessert.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 1 rol quiche- & taartdeeg 300 g

Voor de vulling:

  • 500 g ontpitte kersen
  • 2 eetlepels suiker
  • 175 ml melk
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei om te bestrijken
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte).
  • Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.
  • Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
  • Laat het deeg iets over de randen hangen.
  • Meng de kersen met 2 eetlepels suiker en zet apart.
  • Klop de suiker, eidooier, vanillemerg en eieren met een handmixer op de hoogste stand gedurende 8 minuten.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe en klop op middelhoge snelheid.
  • Giet de slagroom en melk erbij en meng tot een glad beslag.
  • Verdeel de kersen over de taartbodem en giet het beslag erover.
  • Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei.
  • Bak de clafoutis 25 minuten in het midden van de oven tot hij goudbruin en stevig is.
  • Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Beaujolais of Bourgogne.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente / Zomer