Klassieke Gekookte Mosselen

Klassieke Gekookte Mosselen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bak verse mosselen 2 kg
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 takjes peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • deciliter droge witte wijn

Instructies

  • Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water en verwijder kapotte schelpen.
  • Pel de ui en snijd deze in ringen.
  • Maak de wortel schoon en snijd in plakken.
  • Was de bleekselderij en snijd in grove stukken.
  • Doe de mosselen samen met de groenten, peterselie, laurier en witte wijn in een grote pan en zet op hoog vuur.
  • Kook de mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur tot alle schelpen open zijn, schud de pan af en toe goed om.
  • Verwijder ongeopende schelpen.
  • Serveer de mosselen uit de pan met warm stokbrood of Vlaamse frites.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Geniet van deze klassieke gekookte mosselen met een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Muscadet.

Voedingswaarden

Calories: 245 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 5 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst België / Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij