Klassieke Minestronesoep met Kip en Chipolataworstjes

Klassieke Minestronesoep met Kip en Chipolataworstjes

Klassieke Minestronesoep met Kip en Chipolataworstjes

Een stevige en smaakvolle minestronesoep vol groenten, kip en chipolataworstjes. Perfect voor een complete maaltijd.
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel in blokjes gesneden
  • 1 handvol macaroni
  • 1 ui in vieren gedeeld
  • 2 tenen knoflook
  • 4 chipolataworstjes in stukjes gesneden
  • 4 kipdijfilets in stukjes gesneden
  • 750 ml groentebouillon
  • 8 tomaten niet ontveld maar wel gekookt
  • Grove soepgroente hoeveelheid naar keuze

Instructies

  • Breng in een grote soeppan de groentebouillon aan de kook en voeg de tomaten, ui, knoflook, aardappel, kipdijfilet, chipolataworstjes en grove soepgroente toe.
  • Voeg ook de macaroni toe en laat het geheel zachtjes koken totdat alle ingrediënten gaar zijn.
  • Zodra alles goed gaar is, gebruik je een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
  • Laat de soep nog enkele minuten op laag vuur pruttelen om de smaken goed te laten mengen.
  • Serveer de soep warm in soepkommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze minestronesoep gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 22 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep
Land van herkomst Italië