Klassieke Runderkebap

Klassieke Runderkebap

Porties: 4
inclusief 4 uur marineren 4 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 800 gram biefstuk
  • 2 uien fijngehakt
  • 3 takjes peterselie fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de biefstuk in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Doe het vlees, de fijngehakte uien en de peterselie in een kom.
  • Voeg zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
  • Laat het mengsel 4 uur marineren in de koelkast.
  • Rijg de stukjes vlees aan satéstokjes.
  • Verhit de BBQ of grillpan en bak de kebabs aan alle kanten mooi bruin en gaar (ongeveer 8-10 minuten in totaal).

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Serveer met een robuuste rode wijn zoals een Syrah of een Zinfandel. Deze wijnen hebben een volle body en een rijke smaak die goed samengaan met de hartige en kruidige tonen van de runderkebap.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 40 g | Vet: 12 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Turkije