Stroganoffsaus
Een rijke en romige stroganoffsaus vol met champignons en paprika, perfect om te serveren met rijst of vleesgerechten.
Ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 2 bakjes champignons à 250 gram
- 1 rode paprika gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 4 dl room
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels mosterd
- 4 eetlepels peterselie fijngehakt
- 4 eetlepels wodka of cognac
- Klein scheutje sojasaus
- Tabasco naar smaak
- Klein beetje worcestersaus
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Snijd de uien, champignons, paprika, en knoflook fijn.
- Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uien, champignons, paprika en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de wodka of cognac toe en laat het even inkoken.
- Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook.
- Roer de paprikapoeder, mosterd, peterselie, sojasaus, tabasco, en worcestersaus door de saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de saus op laag vuur nog 5 minuten sudderen.
- Indien de saus te dun is, los 2 theelepels maïzena op in wat melk en voeg dit toe aan de saus.
- Laat de saus kort doorkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 4 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g