Stroganoffsaus

Een rijke en romige stroganoffsaus vol met champignons en paprika, perfect om te serveren met rijst of vleesgerechten.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien gesnipperd
  • 2 bakjes champignons à 250 gram
  • 1 rode paprika gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 dl room
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels mosterd
  • 4 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 4 eetlepels wodka of cognac
  • Klein scheutje sojasaus
  • Tabasco naar smaak
  • Klein beetje worcestersaus
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de uien, champignons, paprika, en knoflook fijn.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uien, champignons, paprika en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg de wodka of cognac toe en laat het even inkoken.
  • Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook.
  • Roer de paprikapoeder, mosterd, peterselie, sojasaus, tabasco, en worcestersaus door de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus op laag vuur nog 5 minuten sudderen.
  • Indien de saus te dun is, los 2 theelepels maïzena op in wat melk en voeg dit toe aan de saus.
  • Laat de saus kort doorkoken tot de gewenste dikte is bereikt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 4 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Rusland
Feestdagen etc Kerst