Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kookpan
Ingrediƫnten
- 2 el Gembersiroop
- 2 el Olijfolie
- 2 takjes Tijm
- 1 teentje Knoflook
- 100 g Roquefort kaas
- 1 liter Runderbouillon zelfgetrokken
- 4 el Kruidencroutons
- 2 Bosuitjes
- 400 g Uien
- Versgemalen peper
- Zout
Instructies
- Pel en snipper de uien en knoflook.
- Verhit de olijfolie in een kookpan.
- Voeg de ui, knoflook en takjes tijm toe en schep om.
- Laat de uien met het deksel op de pan ca.
- 10 minuten zachtjes smoren, regelmatig omscheppen.
- Voeg de bouillon en gembersiroop toe.
- Laat de uiensoep ca.
- 20 minuten sudderen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes.
- Verkruimel de roquefort.
- Verwijder de takjes tijm uit de soep.
- Pureer de uien in de bouillon met een staafmixer tot een gladde soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de uiensoep in vier kommen en verdeel de bosuitjes, roquefort en croutons erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 13 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g