Klassieke Uiensoep met Roquefort

Klassieke Uiensoep met Roquefort

Klassieke Uiensoep met Roquefort

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 38 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 2 el Gembersiroop
  • 2 el Olijfolie
  • 2 takjes Tijm
  • 1 teentje Knoflook
  • 100 g Roquefort kaas
  • 1 liter Runderbouillon zelfgetrokken
  • 4 el Kruidencroutons
  • 2 Bosuitjes
  • 400 g Uien
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een kookpan.
  • Voeg de ui, knoflook en takjes tijm toe en schep om.
  • Laat de uien met het deksel op de pan ca.
  • 10 minuten zachtjes smoren, regelmatig omscheppen.
  • Voeg de bouillon en gembersiroop toe.
  • Laat de uiensoep ca.
  • 20 minuten sudderen.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes.
  • Verkruimel de roquefort.
  • Verwijder de takjes tijm uit de soep.
  • Pureer de uien in de bouillon met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de uiensoep in vier kommen en verdeel de bosuitjes, roquefort en croutons erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 13 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Kaas / Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk