Klassieke Wienerschnitzel
Equipment
- plasticfolie
- Deegroller, lege fles of platte kant van een groot mes
- Drie platte borden
- Oven (om schnitzels warm te houden)
Ingrediënten
- 4 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels
- 1 citroen
- Versgemalen peper
- Zout
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 200 g paneermeel
- 100 ml olie
- 25 g boter
- 4 takjes peterselie
Instructies
- Leg de schnitzels één voor één tussen twee vellen plasticfolie en maak ze nog platter met een deegroller, lege fles of platte kant van een groot mes.
- Snijd 4 mooie plakjes citroen van de citroen.
- Pers de rest van de citroen uit boven de schnitzels.
- Wrijf de schnitzels in met peper, zout en laat dit even intrekken.
- Strooi de bloem op een plat bord.
- Klop de eieren los in een diep bord.
- Strooi het paneermeel op een derde bord.
- Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en druk aan beide kanten in het paneermeel.
- Schud het overtollige paneermeel eraf.
- Verhit de olie en boter in een koekenpan.
- Bak de schnitzels aan beide kanten in 3-4 minuten knapperig bruin.
- Houd ze warm in een oven op 175°C.
- Bak ook de overige schnitzels.
- Leg de schnitzels op warme borden en garneer met de plakjes citroen en een plukje peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en droge witte wijn, zoals een Grüner Veltliner, past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Sugar: 1 g