Klassieke Wienerschnitzel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • plasticfolie
  • Deegroller, lege fles of platte kant van een groot mes
  • Drie platte borden
  • Oven (om schnitzels warm te houden)

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels
  • 1 citroen
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 200 g paneermeel
  • 100 ml olie
  • 25 g boter
  • 4 takjes peterselie

Instructies

  • Leg de schnitzels één voor één tussen twee vellen plasticfolie en maak ze nog platter met een deegroller, lege fles of platte kant van een groot mes.
  • Snijd 4 mooie plakjes citroen van de citroen.
  • Pers de rest van de citroen uit boven de schnitzels.
  • Wrijf de schnitzels in met peper, zout en laat dit even intrekken.
  • Strooi de bloem op een plat bord.
  • Klop de eieren los in een diep bord.
  • Strooi het paneermeel op een derde bord.
  • Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en druk aan beide kanten in het paneermeel.
  • Schud het overtollige paneermeel eraf.
  • Verhit de olie en boter in een koekenpan.
  • Bak de schnitzels aan beide kanten in 3-4 minuten knapperig bruin.
  • Houd ze warm in een oven op 175°C.
  • Bak ook de overige schnitzels.
  • Leg de schnitzels op warme borden en garneer met de plakjes citroen en een plukje peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en droge witte wijn, zoals een Grüner Veltliner, past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Oostenrijk