Kletskopijs Sandwich

Kletskopijs: knapperige kletskoppen met romig vanille-ijs ertussen, geserveerd op een rustieke houten tafel met extra kruimels als decoratie.

Kletskopijs Sandwich

Een heerlijk knapperig en romig dessert met kletskoppen en ijs. Simpel, snel en perfect voor een zoete afsluiting van je maaltijd!
Porties: 4 personen
exclusief wachttijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 ml vanille-ijs
  • 16 kletskoppen koekjes

Instructies

  • Laat het ijs ongeveer 30 minuten in de koelkast iets zachter worden.
  • Breek 4 kletskoppen in kleine stukjes en meng deze door het ijs.
  • Zet het mengsel terug in de vriezer tot gebruik.
  • Leg op elk bord in het midden één kletskop.
  • Vul een bakje met heet water en doop de ijsbolletjestang hierin om makkelijker bolletjes te scheppen.
  • Schep op elke kletskop een bolletje ijs en leg er een tweede kletskop bovenop.
  • Druk deze lichtjes aan.
  • Herhaal dit proces voor een tweede laag met nog een bolletje ijs en een kletskop erbovenop.
  • Serveer direct of bewaar kort in de vriezer tot het moment van serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een toefje slagroom of een scheutje chocoladesaus voor een extra feestelijke touch!

Wijnadvies:

Een dessertwijn zoals een Muscat de Beaumes de Venise of een Sauternes past perfect bij de zoete en knapperige kletskoppen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden