Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kletskopijs Sandwich
Een heerlijk knapperig en romig dessert met kletskoppen en ijs. Simpel, snel en perfect voor een zoete afsluiting van je maaltijd!
Porties:
4
personen
exclusief wachttijd
10
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ijsbolletjestang
kom
mes
diepvries
Ingrediënten
▢
250
ml
vanille-ijs
▢
16
kletskoppen
koekjes
Instructies
Laat het ijs ongeveer 30 minuten in de koelkast iets zachter worden.
Breek 4 kletskoppen in kleine stukjes en meng deze door het ijs.
Zet het mengsel terug in de vriezer tot gebruik.
Leg op elk bord in het midden één kletskop.
Vul een bakje met heet water en doop de ijsbolletjestang hierin om makkelijker bolletjes te scheppen.
Schep op elke kletskop een bolletje ijs en leg er een tweede kletskop bovenop.
Druk deze lichtjes aan.
Herhaal dit proces voor een tweede laag met nog een bolletje ijs en een kletskop erbovenop.
Serveer direct of bewaar kort in de vriezer tot het moment van serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een toefje slagroom of een scheutje chocoladesaus voor een extra feestelijke touch!
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een
Muscat de Beaumes de Venise
of een
Sauternes
past perfect bij de zoete en knapperige kletskoppen.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden