Kleurrijke groentenpizza met Prosciutto
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
- 200 g tomatensaus
- ½ rode paprika in blokjes gesneden
- ½ groene paprika in blokjes gesneden
- 1 lente-ui in ringetjes gesneden
- 100 g cherrytomaten gehalveerd
- 125 g mozzarella in stukjes
- 100 g Prosciutto in dunne plakjes gesneden
- Gedroogde oregano
- Zout
- Verse basilicumblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg uit op bakpapier en bestrijk met de tomatensaus.
- Beleg met de blokjes paprika, lente-ui, cherrytomaten en mozzarella.
- Bestrooi met gedroogde oregano en een snufje zout.
- Bak de pizza in het onderste deel van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot de korst goudbruin is.
- Na het bakken beleg je de pizza met de Prosciutto en wat verse basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige Pinot Noir past goed bij de zoute Prosciutto en de smaakvolle groenten op deze pizza.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 4 g