Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g crème fraîche
- 300 g tomaten in plakjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Verse basilicumblaadjes
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
- Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk het stevig aan.
- Bestrijk het deeg gelijkmatig met crème fraîche tot aan de rand.
- Beleg het deeg vervolgens gelijkmatig met plakjes tomaat.
- Bak de flammkuchen onderin de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat het deeg knapperig is.
- Druppel voor het serveren olijfolie over de flammkuchen en garneer met verse basilicumblaadjes.
- Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt in plaats van tomaat ook andere kleurrijke groenten gebruiken, zoals rode of gele paprika en groene courgette.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Blanc of een droge Riesling past goed bij deze kleurrijke tomaten flammkuchen.Voedingswaarden
Calories: 260 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Sugar: 2 g