Klont (Boekweitpudding)
Een traditioneel Nederlands gerecht van gekookt boekweitdeeg, geserveerd met gesmolten boter of spekvet.
Equipment
- Katoenen of linnen zak
Ingrediënten
- 2 eetlepels stroop
- 500 gram boekweitmeel
- 500 gram tarwemeel
- ¾ liter melk
- Zout
Instructies
- Maak een deeg van het meel, de melk en het zout.
- Roer de stroop erdoor.
- Vul een katoenen of linnen zak voor 2/3 met het deeg en knoop goed dicht.
- Breng water aan de kook in een grote pan.
- Leg een bord omgekeerd op de bodem van de pan.
- Zet de zak met het deeg op het bord.
- Laat het deeg in ± 1 ½ uur gaar koken.
- Serveer met gesmolten boter of spekvet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm.
Wijnadvies:
Geen specifieke aanbeveling.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 10 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g