Knapperige Aardappelkroketjes met Parmezaanse Kaas
Deze heerlijke aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas zijn de perfecte snack of bijgerecht. Knapperig van buiten, zacht van binnen!
Ingrediënten
- 300 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes
- 1 eidooier
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 2 el bloem
- 50 g paneermeel
- Nootmuskaat naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelblokjes in een pan met kokend water met wat zout gedurende 15 minuten totdat ze gaar zijn.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper of gebruik een pureeknijper.
- Laat de puree iets afkoelen.
- Meng de eidooier, geraspte Parmezaanse kaas, bloem en bieslook door de gepureerde aardappelen en roer tot een stevige puree.
- Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Verwarm de Airfryer voor op 200°C.
- Meng de olie door het paneermeel en roer goed tot het mengsel los en kruimelig is.
- Vorm de aardappelpuree tot 12 kroketjes en rol ze door het paneermeel tot ze volledig bedekt zijn.
- Leg 6 kroketjes in het mandje van de Airfryer.
- Stel de tijd in op 4 minuten en bak de kroketjes knapperig en bruin.
- Bak vervolgens de resterende kroketjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een glas Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 7 g | Vet: 8 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 1 g