Knapperige Aardappelkroketjes met Parmezaanse Kaas

Knapperige Aardappelkroketjes met Parmezaanse Kaas

Knapperige Aardappelkroketjes met Parmezaanse Kaas

Deze heerlijke aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas zijn de perfecte snack of bijgerecht. Knapperig van buiten, zacht van binnen!
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 eidooier
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el bloem
  • 50 g paneermeel
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes in een pan met kokend water met wat zout gedurende 15 minuten totdat ze gaar zijn.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper of gebruik een pureeknijper.
  • Laat de puree iets afkoelen.
  • Meng de eidooier, geraspte Parmezaanse kaas, bloem en bieslook door de gepureerde aardappelen en roer tot een stevige puree.
  • Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200°C.
  • Meng de olie door het paneermeel en roer goed tot het mengsel los en kruimelig is.
  • Vorm de aardappelpuree tot 12 kroketjes en rol ze door het paneermeel tot ze volledig bedekt zijn.
  • Leg 6 kroketjes in het mandje van de Airfryer.
  • Stel de tijd in op 4 minuten en bak de kroketjes knapperig en bruin.
  • Bak vervolgens de resterende kroketjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een glas Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 7 g | Vet: 8 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Bijgerecht / Kaas / Snack
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw / Verjaardag