Knapperige Deegsterretjes met Vanillesuiker
Luchtige, knapperige deegsterretjes met een vleugje vanille, heerlijk bestrooid met poedersuiker. Perfect voor bij de koffie of als feestelijke traktatie!
Equipment
- Frituurijzer met stervorm
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 eieren
- 40 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 dl melk
- 120 gram bloem
- Frituurolie
- Poedersuiker voor decoratie
Instructies
- Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig en voeg vervolgens de melk toe.
- Zeef de bloem in een aparte kom en voeg al kloppend de eiermelk toe om een glad beslag te verkrijgen.
- Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 190°C.
- Verwarm het frituurijzer in de hete olie en laat het even uitlekken.
- Dompel het warme ijzer tot net onder de bovenrand in het beslag, laat kort drogen en houd het vervolgens in de hete olie tot het sterretje goudbruin kleurt.
- Tik voorzichtig het deegsterretje van het ijzer en laat het uitlekken op keukenpapier.
- Herhaal tot al het beslag op is.
- Laat de sterretjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi extra royaal met poedersuiker voor een feestelijk effect!
Wijnadvies:
Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 5 g | Vet: 9 g | Zout: 0 g | Sugar: 10 g