Knapperige Deegsterretjes met Vanillesuiker

Een rustieke houten tafel met een bord vol versgebakken stervormige deegkoekjes, bestrooid met vanillesuiker. De koekjes zijn goudbruin en knapperig, gepresenteerd op een keramisch bord met een linnen servet ernaast, in een warme en gezellige setting.

Knapperige Deegsterretjes met Vanillesuiker

Luchtige, knapperige deegsterretjes met een vleugje vanille, heerlijk bestrooid met poedersuiker. Perfect voor bij de koffie of als feestelijke traktatie!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 dl melk
  • 120 gram bloem
  • Frituurolie
  • Poedersuiker voor decoratie

Instructies

  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig en voeg vervolgens de melk toe.
  • Zeef de bloem in een aparte kom en voeg al kloppend de eiermelk toe om een glad beslag te verkrijgen.
  • Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 190°C.
  • Verwarm het frituurijzer in de hete olie en laat het even uitlekken.
  • Dompel het warme ijzer tot net onder de bovenrand in het beslag, laat kort drogen en houd het vervolgens in de hete olie tot het sterretje goudbruin kleurt.
  • Tik voorzichtig het deegsterretje van het ijzer en laat het uitlekken op keukenpapier.
  • Herhaal tot al het beslag op is.
  • Laat de sterretjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Bestrooi extra royaal met poedersuiker voor een feestelijk effect!
Wijnadvies:
Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 5 g | Vet: 9 g | Zout: 0 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Snack
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Oud & Nieuw