Knapperige dikke speculaasbrokken

Knapperige dikke speculaasbrokken, gebroken in grove stukken met amandelen erop, geserveerd op een rustieke houten tafel met een kop warme thee op de achtergrond.

Knapperige dikke speculaasbrokken

Deze dikke speculaasbrokken zijn heerlijk kruidig en knapperig. Perfect bij een kop koffie of thee en onmisbaar tijdens Sinterklaas!
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram basterdsuiker
  • 75 gram boter
  • 50 gram amandelen ontvliesd
  • 4 eetlepels melk
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom.
  • Snijd de boter met twee messen klein en meng door het bloemmengsel.
  • Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Druk het deeg op een beboterde bakplaat uit tot een laag van ongeveer 1 cm dik.
  • Strooi de amandelen over het deeg en bestrijk met wat melk.
  • Bak de speculaasbrokken 45 minuten in een voorverwarmde oven op 140-150°C, iets onder het midden.
  • Laat volledig afkoelen en breek de speculaas daarna in brokken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de speculaasbrokken met een warme kop chocolademelk of glühwein voor een extra gezellige winterse sfeer.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Muscat of een glas glühwein past goed bij de kruidige smaak van speculaasbrokken.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Sinterklaas