Knapperige dikke speculaasbrokken
Deze dikke speculaasbrokken zijn heerlijk kruidig en knapperig. Perfect bij een kop koffie of thee en onmisbaar tijdens Sinterklaas!
Ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram basterdsuiker
- 75 gram boter
- 50 gram amandelen ontvliesd
- 4 eetlepels melk
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- Zout naar smaak
Instructies
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom.
- Snijd de boter met twee messen klein en meng door het bloemmengsel.
- Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
- Druk het deeg op een beboterde bakplaat uit tot een laag van ongeveer 1 cm dik.
- Strooi de amandelen over het deeg en bestrijk met wat melk.
- Bak de speculaasbrokken 45 minuten in een voorverwarmde oven op 140-150°C, iets onder het midden.
- Laat volledig afkoelen en breek de speculaas daarna in brokken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de speculaasbrokken met een warme kop chocolademelk of glühwein voor een extra gezellige winterse sfeer.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Muscat of een glas glühwein past goed bij de kruidige smaak van speculaasbrokken.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 30 g