Knapperige Groente Snacks
Equipment
Ingrediënten
- ½ bos bospeen
- 500 g witte asperges dunne
- 300 g broccoliroosjes
- 50 g geraspte pittige kaas
- 1 sinaasappel
- 75 g bloem
- 2 eetlepels milde kerriepoeder
- 5 eiwitten
- Olie om te frituren
- 3 sneetjes oud witbrood zonder korst
Instructies
- Breek de worteltjes van de bos (laat een klein stukje groen zitten) en schil ze met een dunschiller.
- Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de uiteinden eraf.
- Kook de wortels, asperges en broccoliroosjes in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
- Spoel de groenten in een vergiet af onder koud stromend water en dep ze droog.
- Verwarm de olie in een frituurpan tot 175 °C.
- Verkruimel de sneetjes brood in een keukenmachine en meng de kaas erdoor.
- Doe dit mengsel over op een bord.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er met een fijne rasp af.
- Meng op een ander bord de bloem met de sinaasappelrasp, de kerriepoeder, 1-2 theelepels zout en peper naar smaak.
- Klop in een diep bord de eiwitten los.
- Wentel de groenten stuk voor stuk door de bloem, schud de overtollige bloem eraf en haal ze dan door het eiwit en vervolgens door het broodmengsel.
- Zorg ervoor dat het laagje niet te dik wordt.
- Leg 4-5 stuks groenten in het frituurmandje en laat ze in het hete vet zakken.
- Frituur ze in 2-3 minuten knapperig en bruin.
- Laat de groenten uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de knapperige groentesnacks met zoete chilisaus gemengd met een scheutje sinaasappelsap en fijngehakte koriander.