Knapperige Groentesticks met Knoflook-Bieslook Dip
Een heerlijke en gezonde groentedip met knapperige groentesticks en een romige dip. Dit makkelijke recept is de perfecte gezonde snack of bijgerecht voor bij de borrel.
Ingrediënten
- 100 g bleekselderij
- 1 bosje verse bieslook
- 1 bakje cherrytomaatjes ca. 250 g
- 1 komkommer
- 1 teen knoflook
- 500 g Griekse yoghurt
- 1 rode paprika
- 200 g wortels
- Snufje zout en peper
Instructies
- Was alle groenten grondig.
- Snijd de paprika, bleekselderij, komkommer en wortel in lange, dunne stengels van ongeveer 5-7 cm lang.
- Leg de groentesticks en de cherrytomaatjes op een mooie schaal of in glazen.
- Voor de dip: doe de Griekse yoghurt in een kom.
- Pers de knoflook fijn en snijd de bieslook fijn.
- Roer dit samen met een snufje zout en peper door de yoghurt.
- Zet de dip in het midden van de schaal met groentesticks of in een apart kommetje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de groentesticks en de dip direct, eventueel met een apart schaaltje hummus voor de afwisseling.
Wijnadvies:
Bij deze lichte en frisse hapjes past een knisperende en droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc. De zuren van de wijn gaan goed samen met de groenten en de romigheid van de yoghurt.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 8 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 8 g