Knapperige Indische Pasteitjes met Rijke Vulling

Knapperige Indische Pasteitjes met Rijke Vulling

Deze knapperige Indische pasteitjes zijn perfect voor elk feest. Met een rijke vulling van gehakt en groenten, omhuld door knapperig deeg. Ze zijn ideaal als snack of bijgerecht bij een feestelijke maaltijd. Probeer ze met een lekkere chilisaus of zoetzuur sausje voor extra smaak!
Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Voor de vulling:
  • 350 gram rundergehakt
  • 500 gram fijngehakte wortels
  • Een handvol erwten uit een klein blikje
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Half bosje selderij fijngesneden
  • 50 gram Laksa so-oen
  • 2 hardgekookte eieren
  • Eventueel 2 hardgekookte aardappelen in kleine stukjes
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper
  • Voor het deeg:
  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • Scheut lauw water
  • 2 eetlepels olie

Instructies

  • Week de Laksa (so-oen) in warm water gedurende een half uur en laat ze uitlekken.
  • Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in kleine stukjes.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit het gehakt samen met de uien en knoflook.
  • Voeg de fijngehakte wortels en erwten toe en bak het geheel verder.
  • Voeg de selderij, peper, zout, bouillonblokje en eventueel aardappelstukjes toe.
  • Meng goed en laat overtollig vet af.
  • Voeg de geweekte so-oen, stukjes ei en alles voorzichtig door elkaar.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend deeg.
  • Laat het 15 minuten afgedekt rusten en kneed het opnieuw.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestrooide plank en steek ronde figuren uit met een kopje of glas.
  • Plaats een eetlepel vulling op elk rondje deeg, vouw ze dubbel en knijp de randen goed dicht.
  • Maak decoratieve randjes met je duim en wijsvinger, of gebruik een vork.
  • Verhit de olie in een frituurpan tot ongeveer 170°C en bak de pasteitjes lichtbruin.
  • Zorg ervoor dat de olie niet te heet is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte, verfrissende rosé.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Lactosevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag