Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram gemengde seizoensgroenten
- 2 eieren
- 300 ml ijswater
- 200 gram bloem
- 100 ml Japanse sojasaus
- 2 limoenen in partjes
- IJs
- Plantaardige olie voor fondue
Instructies
- Maak de groenten schoon, snijd ze in hapklare stukjes en schik ze op serveerschalen.
- Klop in een kleine kom de eidooiers los met ijswater.
- Roer met een vork bloem en een snufje zout erdoorheen, totdat een dun, licht klonterig beslag ontstaat.
- Voeg indien nodig extra ijswater toe.
- Schep ijsblokjes in een grote schaal en zet de beslagschaal erin om het beslag koel te houden aan tafel.
- Plaats naast elk bord een schoteltje met een servet om de gefrituurde hapjes op te laten uitlekken.
- Prik telkens een stukje groente aan een fonduevork, haal het door het tempurabeslag en bak het in hete olie in 2-3 minuten krokant en gaar (het deegjasje blijft bleek en transparant).
- Serveer de groentetempura met sojasaus en partjes limoen.
- Deegjasje: Maak je tempura compleet met diverse groenten in verschillende kleuren en vormen, zoals groene aspergepuntjes, reepjes paprika, aubergine, courgette, en kleine roosjes bloemkool of broccoli.
- Snijd de groenten in hapklare porties voor een optimale gaarheid.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik voor het tempurabeslag ook kant-en-klare tempuramix (150 g, Blue Dragon) door er alleen water aan toe te voegen.