Knapperige Japanse Groentetempura met Verfrissende Sojadip

Knapperige Japanse Groentetempura met Verfrissende Sojadip

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gemengde seizoensgroenten
  • 2 eieren
  • 300 ml ijswater
  • 200 gram bloem
  • 100 ml Japanse sojasaus
  • 2 limoenen in partjes
  • IJs
  • Plantaardige olie voor fondue

Instructies

  • Maak de groenten schoon, snijd ze in hapklare stukjes en schik ze op serveerschalen.
  • Klop in een kleine kom de eidooiers los met ijswater.
  • Roer met een vork bloem en een snufje zout erdoorheen, totdat een dun, licht klonterig beslag ontstaat.
  • Voeg indien nodig extra ijswater toe.
  • Schep ijsblokjes in een grote schaal en zet de beslagschaal erin om het beslag koel te houden aan tafel.
  • Plaats naast elk bord een schoteltje met een servet om de gefrituurde hapjes op te laten uitlekken.
  • Prik telkens een stukje groente aan een fonduevork, haal het door het tempurabeslag en bak het in hete olie in 2-3 minuten krokant en gaar (het deegjasje blijft bleek en transparant).
  • Serveer de groentetempura met sojasaus en partjes limoen.
  • Deegjasje: Maak je tempura compleet met diverse groenten in verschillende kleuren en vormen, zoals groene aspergepuntjes, reepjes paprika, aubergine, courgette, en kleine roosjes bloemkool of broccoli.
  • Snijd de groenten in hapklare porties voor een optimale gaarheid.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gebruik voor het tempurabeslag ook kant-en-klare tempuramix (150 g, Blue Dragon) door er alleen water aan toe te voegen.

Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past uitstekend bij de diverse smaken en texturen van de groentetempura.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch