Knapperige Kaas-Bloemkoolhapjes

Knapperige Kaas-Bloemkoolhapjes

Knapperige Kaas-Bloemkoolhapjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g paneermeel glutenvrij voor GV
  • 20 g gedroogde kokos
  • 20 g havermout glutenvrij voor GV
  • 1 groot ei losgeklopt
  • 1 kg bloemkool in gelijke roosjes
  • 1 ui in dunne ringen
  • 1 tl knoflookpuree
  • 1 el gehakte bladpeterselie
  • 1 el gehakt vers bieslook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 150 g geraspte belegen Goudse kaas
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng het paneermeel, kokos en havermout (glutenvrij indien nodig) in een kom.
  • Doe het losgeklopte ei in een tweede kom.
  • Stoom of kook de bloemkoolroosjes gedurende 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Laat ze uitlekken en doe ze vervolgens in een keukenmachine.
  • Maal de bloemkool tot de consistentie van broodkruim.
  • Knijp het gemalen bloemkoolmengsel vervolgens een paar minuten uit in een schone tweedoek om overtollig water kwijt te raken.
  • Doe de uitgelekte bloemkool in een mengkom en voeg de ui, knoflook, bladpeterselie, bieslook, gedroogde oregano en geraspte kaas toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm 14 gelijke koekjes van het mengsel.
  • Doop elk koekje eerst in het losgeklopte ei en rol ze vervolgens goed door het paneermeelmengsel.
  • Druk stevig aan zodat de kruimels goed blijven plakken.
  • Leg de koekjes in het mandje van de airfryer (of op een bakplaat als je de oven gebruikt).
  • Doe dit indien nodig in porties.
  • Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 6 minuten.
  • Na 6 minuten verhoog je de temperatuur tot 200 °C en bak je de koekjes nog 10 minuten, of tot ze vanbinnen heet zijn en vanbuiten mooi knapperig.
  • Serveer de knapperige kaas-bloemkoolkoekjes heet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze knapperige kaas-bloemkoolkoekjes. De frisse tonen van de wijn zorgen voor een mooie balans met de hartige smaken van de kaas en bloemkool.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 13 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Snack / Voorgerechten / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch