Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Twee kommen
- theedoek
Ingrediënten
- 100 g paneermeel glutenvrij voor GV
- 20 g gedroogde kokos
- 20 g havermout glutenvrij voor GV
- 1 groot ei losgeklopt
- 1 kg bloemkool in gelijke roosjes
- 1 ui in dunne ringen
- 1 tl knoflookpuree
- 1 el gehakte bladpeterselie
- 1 el gehakt vers bieslook
- 1 tl gedroogde oregano
- 150 g geraspte belegen Goudse kaas
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
Instructies
- Meng het paneermeel, kokos en havermout (glutenvrij indien nodig) in een kom.
- Doe het losgeklopte ei in een tweede kom.
- Stoom of kook de bloemkoolroosjes gedurende 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Laat ze uitlekken en doe ze vervolgens in een keukenmachine.
- Maal de bloemkool tot de consistentie van broodkruim.
- Knijp het gemalen bloemkoolmengsel vervolgens een paar minuten uit in een schone tweedoek om overtollig water kwijt te raken.
- Doe de uitgelekte bloemkool in een mengkom en voeg de ui, knoflook, bladpeterselie, bieslook, gedroogde oregano en geraspte kaas toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm 14 gelijke koekjes van het mengsel.
- Doop elk koekje eerst in het losgeklopte ei en rol ze vervolgens goed door het paneermeelmengsel.
- Druk stevig aan zodat de kruimels goed blijven plakken.
- Leg de koekjes in het mandje van de airfryer (of op een bakplaat als je de oven gebruikt).
- Doe dit indien nodig in porties.
- Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 6 minuten.
- Na 6 minuten verhoog je de temperatuur tot 200 °C en bak je de koekjes nog 10 minuten, of tot ze vanbinnen heet zijn en vanbuiten mooi knapperig.
- Serveer de knapperige kaas-bloemkoolkoekjes heet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze knapperige kaas-bloemkoolkoekjes. De frisse tonen van de wijn zorgen voor een mooie balans met de hartige smaken van de kaas en bloemkool.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 13 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g