Knapperige Kaas-Hazelnoten Muffins

Knapperige kaas-hazelnoten muffins met een goudbruine korst, bestrooid met gesmolten kaas en gehakte hazelnoten. Geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramieken bord, tegen een feestelijke achtergrond met felgekleurde tafelkleden en decoratieve chilipepers.

Knapperige Kaas-Hazelnoten Muffins

Geniet van deze heerlijke knapperige kaas-hazelnoten muffins als hartig tussendoortje of bij de borrel!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 sneetjes oud bruinbrood of witbrood
  • 1 zakje hazelnoten van 65 g
  • 200 g geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 4 gedroogde tomaten fijngehakt
  • 3 eieren M
  • 200 ml melk
  • 100 ml olijfolie
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Verkruimel 7 sneetjes oud wit- of bruinbrood (met korst) in een keukenmachine.
  • Voeg het zakje hazelnoten toe en maal alles fijn.
  • Meng de geraspte kaas (of geitenkaas), bosuitjes, fijngehakte gedroogde tomaten, eieren, melk en olijfolie toe aan het mengsel in de keukenmachine.
  • Mix tot een smeuïg beslag ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Vet een muffinvorm in met 12 holtes (voor grote muffins) of een vorm met 24 holtes (voor mini-muffins) en schep het beslag erin.
  • Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaak van de kaasmuffins en de knapperige hazelnoten.

Voedingswaarden

Calories: 247 kcal | koolhydraten: 10.2 g | Protein: 8.6 g | Vet: 19.3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Hapjes / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch