Knapperige Kaas-Sesam Spiralen
Deze krokante kaas-sesam spiralen van bladerdeeg zijn heerlijk als borrelhapje of bij een feestelijke gelegenheid.
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg 10 plakjes
- 1 el bloem
- 2 eieren
- 150 g Parmezaanse kaas geraspt
- 3 el sesamzaad
- 1 tl boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
- Laat de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
- Strooi wat bloem op het werkblad of een snijplank.
- Leg telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en verwijder het bakpapier ertussen.
- Snijd de stapeltjes bladerdeeg in 6 gelijke repen.
- Draai elke reep in een spiraalvorm.
- Meng in een diep bord de sesamzaadjes en Parmezaanse kaas.
- Klop in een kommetje de eieren los met 2 eetlepels water.
- Bestrijk de spiralen met het losgeklopte ei en bestrooi met het kaas-sesammengsel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de spiralen erop.
- Bak de spiralen 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm of op kamertemperatuur als borrelhapje of bij een kaasplank.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Prosecco past perfect bij deze kaas-sesam spiralen.Voedingswaarden
Calories: 95 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 0.5 g