Knapperige Kokos-Amandelkoekjes

Nederlandse alt-tekst: Goudbruine kokos-amandelkoekjes op een rustieke houten tafel, deels bestrooid met gesmolten pure chocolade.

Knapperige Kokos-Amandelkoekjes

Heerlijke knapperige kokos-amandelkoekjes met een zachte binnenkant. Perfect als tussendoortje of feestelijke traktatie, extra lekker met wat chocola!
Porties: 18 stuks
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 115 g gemalen amandelen
  • 115 g gemalen kokos
  • 115 g poedersuiker
  • ¼ theelepel vanille-extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150º C (gasovenstand 2).
  • Vet twee bakplaten in of bekleed ze met bakpapier.
  • Klop de eiwitten met een elektrische mixer tot stijve, maar nog vochtige pieken.
  • Zeef de poedersuiker boven de eiwitten en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Voeg de gemalen amandelen, vanille-extract en gemalen kokos toe aan het mengsel en spatel tot een plakkerig deeg.
  • Vorm met een lepel walnootgrote hoopjes deeg op de voorbereide bakplaten.
  • Zorg voor voldoende afstand tussen de koekjes.
  • Bak de koekjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Versier de afgekoelde koekjes met gesmolten pure chocolade voor een feestelijke afwerking.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte dessertwijn zoals een Muscat of een gekoelde Sauternes.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Snack
Land van herkomst Europa / Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij