Knapperige Kokos-Amandelkoekjes
Heerlijke knapperige kokos-amandelkoekjes met een zachte binnenkant. Perfect als tussendoortje of feestelijke traktatie, extra lekker met wat chocola!
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 115 g gemalen amandelen
- 115 g gemalen kokos
- 115 g poedersuiker
- ¼ theelepel vanille-extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150º C (gasovenstand 2).
- Vet twee bakplaten in of bekleed ze met bakpapier.
- Klop de eiwitten met een elektrische mixer tot stijve, maar nog vochtige pieken.
- Zeef de poedersuiker boven de eiwitten en spatel dit er voorzichtig doorheen.
- Voeg de gemalen amandelen, vanille-extract en gemalen kokos toe aan het mengsel en spatel tot een plakkerig deeg.
- Vorm met een lepel walnootgrote hoopjes deeg op de voorbereide bakplaten.
- Zorg voor voldoende afstand tussen de koekjes.
- Bak de koekjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.
- Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Versier de afgekoelde koekjes met gesmolten pure chocolade voor een feestelijke afwerking.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte dessertwijn zoals een Muscat of een gekoelde Sauternes.
Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 2 g | Vet: 6 g | Zout: 0 g | Sugar: 8 g