Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 120 gr gekookte kipfilet
- 1 stengel bleekselderij
- 30 gr wortels
- 30 gr champignons
- ½ tl fijngesneden gember
- 1 tl suiker
- 1 tl kippenbouillonpoeder
- 1 ei
- 1 tl maïzena
- 8 loempiavellen
Instructies
- Scheur de gekookte kipfilet in stukjes.
- Snijd bleekselderij, wortels en champignons in lange, dunne reepjes.
- Doe de stukjes kip in een kom en voeg bleekselderij, wortel en champignons toe.
- Voeg gember, suiker en kippenbouillonpoeder toe en meng.
- Dit wordt de vulling van de loempia's.
- Klop het ei los en voeg de maïzena toe, zodat er een dikke pasta ontstaat.
- Zet weg.
- Doe wat vulling op elk loempiavel en rol op.
- Plak de uiteinden vast met het eimengsel.
- Bestrijk voor een knapperig resultaat de loempia’s licht met olie.
- Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
- Doe de loempia's in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer Stel de timer in op 4 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met zoete chilisaus.