Knapperige loempiaatjes

Knapperige loempiaatjes

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
in de airfreyer 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 120 gr gekookte kipfilet
  • 1 stengel bleekselderij
  • 30 gr wortels
  • 30 gr champignons
  • ½ tl fijngesneden gember
  • 1 tl suiker
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 1 ei
  • 1 tl maïzena
  • 8 loempiavellen

Instructies

  • Scheur de gekookte kipfilet in stukjes.
  • Snijd bleekselderij, wortels en champignons in lange, dunne reepjes.
  • Doe de stukjes kip in een kom en voeg bleekselderij, wortel en champignons toe.
  • Voeg gember, suiker en kippenbouillonpoeder toe en meng.
  • Dit wordt de vulling van de loempia's.
  • Klop het ei los en voeg de maïzena toe, zodat er een dikke pasta ontstaat.
  • Zet weg.
  • Doe wat vulling op elk loempiavel en rol op.
  • Plak de uiteinden vast met het eimengsel.
  • Bestrijk voor een knapperig resultaat de loempia’s licht met olie.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Doe de loempia's in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer Stel de timer in op 4 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met zoete chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Kip / Voorgerechten