Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige loempiaatjes
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
in de airfreyer
5
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
Ingrediënten
▢
120
gr
gekookte kipfilet
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
30
gr
wortels
▢
30
gr
champignons
▢
½
tl
fijngesneden gember
▢
1
tl
suiker
▢
1
tl
kippenbouillonpoeder
▢
1
ei
▢
1
tl
maïzena
▢
8
loempiavellen
Instructies
Scheur de gekookte kipfilet in stukjes.
Snijd bleekselderij, wortels en champignons in lange, dunne reepjes.
Doe de stukjes kip in een kom en voeg bleekselderij, wortel en champignons toe.
Voeg gember, suiker en kippenbouillonpoeder toe en meng.
Dit wordt de vulling van de loempia's.
Klop het ei los en voeg de maïzena toe, zodat er een dikke pasta ontstaat.
Zet weg.
Doe wat vulling op elk loempiavel en rol op.
Plak de uiteinden vast met het eimengsel.
Bestrijk voor een knapperig resultaat de loempia’s licht met olie.
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
Doe de loempia's in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer Stel de timer in op 4 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met zoete chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Kip
/
Voorgerechten