Flammkuchen met oreokoekjes

Knapperige Oreokoekjes Flammkuchen met Romige Kwark en Karamel

Porties: 6
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 160 g kwark
  • 80 g zure room
  • 12 Oreokoekjes grof gehakt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • Karamelsaus gekocht of zelfgemaakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met behulp van het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw de randen van het deeg ca.
  • 1 cm naar binnen en druk ze stevig aan.
  • Meng in een kom de kwark, zure room, vanillesuiker en poedersuiker tot een romige crème.
  • Verdeel de crème gelijkmatig over het deeg, tot aan de rand.
  • Bestrooi met de gehakte Oreokoekjes.
  • Bak de Flammkuchen onderin de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot het deeg knapperig is.
  • Serveer de Flammkuchen met karamelsaus naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, past goed bij dit gerecht vanwege de romige en zoete smaken van de kwark, karamel en Oreokoekjes.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 6 g | Vet: 16 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch