Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 160 g kwark
- 80 g zure room
- 12 Oreokoekjes grof gehakt
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 eetlepels poedersuiker
- Karamelsaus gekocht of zelfgemaakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg met behulp van het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
- Vouw de randen van het deeg ca.
- 1 cm naar binnen en druk ze stevig aan.
- Meng in een kom de kwark, zure room, vanillesuiker en poedersuiker tot een romige crème.
- Verdeel de crème gelijkmatig over het deeg, tot aan de rand.
- Bestrooi met de gehakte Oreokoekjes.
- Bak de Flammkuchen onderin de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot het deeg knapperig is.
- Serveer de Flammkuchen met karamelsaus naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, past goed bij dit gerecht vanwege de romige en zoete smaken van de kwark, karamel en Oreokoekjes.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 6 g | Vet: 16 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 22 g