Knapperige Riefpannekoekjes met Honing
Knapperige riefpannekoekjes van aardappel en pannenkoekbeslag, heerlijk als snack of bij de brunch. Serveer met honing of stroop.
Ingrediënten
Instructies
- Aardappels schillen en wassen.
- In een pan met weinig water aardappels in ca.
- 20 minuten gaar koken.
- Aardappels afgieten, afspoelen onder koud water en in ca.
- 10 minuten iets laten afkoelen.
- Aardappels boven kom raspen.
- 1 ei breken en met zout en peper door de aardappels scheppen.
- Pannenkoekbeslag volgens gebruiksaanwijzing met melk en rest van eieren maken.
- In een koekenpan ca.
- 1 1/2 eetlepel olie verhitten.
- Pannenkoekbeslag in pan schenken, zodat de bodem bedekt is.
- Direct beslag bedekken met laagje aardappelrasp.
- Als onderkant bruin is, pannenkoek keren en andere zijde op middelhoog vuur bruin en knapperig bakken.
- Zo doorgaan tot alle beslag en rasp op zijn.
- Riefpannekoekjes direct serveren met honing of stroop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een drupje honing of stroop erover voor een zoete touch. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte snack.
Lekker met een drupje honing of stroop erover voor een zoete touch. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte snack.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g