Knapperige Riefpannekoekjes met Honing

Dunne, goudbruine riefpannekoekjes met krokante randjes, opgestapeld en besprenkeld met gouden honing. Geserveerd op een keramisch bord met een honingdip en verse muntblaadjes, in een warme, huiselijke sfeer.

Knapperige Riefpannekoekjes met Honing

Knapperige riefpannekoekjes van aardappel en pannenkoekbeslag, heerlijk als snack of bij de brunch. Serveer met honing of stroop.
Porties: 10
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 2 ½ dl olie
  • 3 eieren
  • 9 dl melk
  • 1 pak meergranen pannenkoekbeslag
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Aardappels schillen en wassen.
  • In een pan met weinig water aardappels in ca.
  • 20 minuten gaar koken.
  • Aardappels afgieten, afspoelen onder koud water en in ca.
  • 10 minuten iets laten afkoelen.
  • Aardappels boven kom raspen.
  • 1 ei breken en met zout en peper door de aardappels scheppen.
  • Pannenkoekbeslag volgens gebruiksaanwijzing met melk en rest van eieren maken.
  • In een koekenpan ca.
  • 1 1/2 eetlepel olie verhitten.
  • Pannenkoekbeslag in pan schenken, zodat de bodem bedekt is.
  • Direct beslag bedekken met laagje aardappelrasp.
  • Als onderkant bruin is, pannenkoek keren en andere zijde op middelhoog vuur bruin en knapperig bakken.
  • Zo doorgaan tot alle beslag en rasp op zijn.
  • Riefpannekoekjes direct serveren met honing of stroop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met een drupje honing of stroop erover voor een zoete touch.
Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte snack.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch