Knapperige Salade met Honing-Mosterd Dressing
Ingrediënten
- 1 kropsla
- 2 sneetjes glutenvrij brood oud, in kleine dobbelsteentjes (voor glutenvrij dieet)
- 2 dikke plakken bakbacon in reepjes
- 1 theelepel vloeibare honing
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 1 theelepel grove mosterd
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Was de kropsla in een grote bak water en laat de blaadjes aan de stronk zitten.
- Laat de kropsla in zijn geheel op zijn kop in een vergiet uitlekken.
- Verhit in een koekenpan op laag vuur 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter.
- Bak de blokjes brood hierin in 3-4 minuten goudbruin.
- Schep de laatste minuut de helft van de knoflook erdoor.
- Neem de croutons uit de pan en laat ze afkoelen zodat ze knapperig worden.
- Bak in een droge koekenpan de bacon op laag vuur knapperig.
- Doe de rest van de olie, de rest van de knoflook, de mosterd, honing en azijn in een (jam)potje, draai de deksel erop en schud flink.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Dep de kropsla droog, ook tussen de blaadjes.
- Leg de kropsla op een schaal en bedruppel deze met de dressing.
- Strooi de croutons en bacon erover en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij deze salade. Hun levendige smaken en zuren complementeren de honing-mosterd dressing en vormen een verfrissend contrast met de knapperige croutons en bacon.Voedingswaarden
Calories: 245 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g