Knapperige Salade met Huisgemaakte Knoflookcroutons en Citroen-Kruidendressing

Knapperige Salade met Huisgemaakte Knoflookcroutons en Citroen-Kruidendressing

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 krop romainesla
  • ½ ciabatta afbakbrood verkruimeld
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • ¼ citroen geperst
  • 1 mespunt gedroogde tijm
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 100 g pittige kaas bijv. Grana Padano, in flinters

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de eieren in een steelpannetje gedurende 7 minuten.
  • Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Was de slabladeren grondig en droog ze goed.
  • Meng het verkruimelde brood in een ovenschaal met 4 eetlepels olijfolie, knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak het brood in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven knapperig, waarbij je het af en toe omschept.
  • Haal de croutons uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Maak intussen de dressing door het citroensap, tijm, mosterd en de rest van de olijfolie in een jampotje te mengen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de slabladeren met de dressing en verdeel de partjes ei erover.
  • Bestrooi de salade met de knoflookcroutons en flinters pittige kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzure Chardonnay past goed bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 827 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 30 g | Vet: 68 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch