Knapperige Salade met Huisgemaakte Knoflookcroutons en Citroen-Kruidendressing
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 krop romainesla
- ½ ciabatta afbakbrood verkruimeld
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook in plakjes
- ¼ citroen geperst
- 1 mespunt gedroogde tijm
- 1 theelepel grove mosterd
- 100 g pittige kaas bijv. Grana Padano, in flinters
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de eieren in een steelpannetje gedurende 7 minuten.
- Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.
- Was de slabladeren grondig en droog ze goed.
- Meng het verkruimelde brood in een ovenschaal met 4 eetlepels olijfolie, knoflook en breng op smaak met zout en peper.
- Bak het brood in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven knapperig, waarbij je het af en toe omschept.
- Haal de croutons uit de oven en laat ze afkoelen.
- Maak intussen de dressing door het citroensap, tijm, mosterd en de rest van de olijfolie in een jampotje te mengen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de slabladeren met de dressing en verdeel de partjes ei erover.
- Bestrooi de salade met de knoflookcroutons en flinters pittige kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzure Chardonnay past goed bij deze salade.Voedingswaarden
Calories: 827 kcal | koolhydraten: 29 g | Protein: 30 g | Vet: 68 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 2 g