Knapperige snijbietrolletjes uit de oven
Deze knapperige snijbietrolletjes gevuld met kwark en vegetarische ham zijn een verrassend licht en smaakvol ovengerecht, perfect als bijgerecht of lunch.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
- Hak de snijbiet of spinazie fijn.
- Meng de groente met de magere kwark in een kom.
- Voeg de stukjes vegetarische ham toe.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Leg 1 à 2 eetlepels van het mengsel op een hoek van een loempiavel en smeer het uit.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel losjes op tot een pakketje.
- Herhaal dit met de rest van de vellen en de vulling.
- Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant met melk en bestrooi met kerriepoeder.
- Bak de pakjes ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met een frisse tomatensalade of gestoomde groente naar keuze. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Heerlijk met een frisse tomatensalade of gestoomde groente naar keuze. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 215 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 14 g | Vet: 9 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g