Knapperige Taugé Delight

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g verse taugé
  • 100 g mager varkensvlees in delicate stukjes gesneden
  • 250 g gepelde garnalen
  • 1 theelepel trassi garnalenpasta
  • 1 theelepel djahe verse gember
  • 6 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ui gehalveerd en in dunne plakjes
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 100 g bieslook grof gesneden
  • ½ eetlepel Thaise vissaus nam plah
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Bereid een smaakvolle boemboe door knoflook, trassi en djahe te fruiten in olie.
  • Voeg de gehalveerde ui toe en bak deze totdat ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens de garnalen en het varkensvlees toe.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en Thaise vissaus.
  • Roerbak gedurende 1 minuut op hoog vuur en verlaag dan de temperatuur.
  • Voeg de taugé, lichte sojasaus en bieslook toe.
  • Roerbak het geheel gedurende 2 minuten.
  • Indien nodig, bind het gerecht lichtjes met een bindmiddel en serveer het gloeiend heet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verleidelijke combinatie van texturen en smaken, geïnspireerd door de Thaise keuken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst Thailand