Knapperige Taugé Roerbak met Varkensvlees en Garnalen

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g taugé
  • 100 g varkensvlees zeer dun gesneden in kleine stukjes
  • 250 g gepelde garnalen
  • 1 theelepel trassi garnalenpasta
  • 1 theelepel djahe gemalen gember
  • 6 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 100 g bieslook grof gesneden
  • ½ eetlepel Thaise vissaus nam plah
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Maak een boemboe (kruidenpasta) van knoflook, trassi en djahe.
  • Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en fruit de kruidenpasta tot geurig.
  • Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  • Voeg de garnalen en het varkensvlees toe, breng op smaak met versgemalen peper en Thaise vissaus.
  • Roerbak gedurende 1 minuut op hoog vuur en verlaag dan de temperatuur.
  • Voeg de taugé, sojasaus en bieslook toe en roerbak nog 2 minuten tot de taugé knapperig is maar nog wel knapperig.
  • Indien gewenst, kun je de saus iets binden met een bindmiddel zoals maïzena vermengd met water.
  • Serveer onmiddellijk, het liefst gloeiend heet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze pittige roerbak past goed bij een frisse en fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 9 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij