Knapperige Tofu in Romige Kokossaus met Snijbonen
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 750 g naturel tofu
- 400 g mienestjes mihoen
- 400 g snijbonen
- 200 ml kokosmelk
- 5 eetlepels ketjap asin zoute sojasaus
- 1 theelepel djinten gemalen komijnzaad
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- Olie om te frituren
Instructies
- Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C.
- Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
- Frituur de tofu in de frituurpan gedurende 3 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
- Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout.
- Haal de mie na het koken los met een vork.
- Snijd de snijbonen in ruiten en kook ze de laatste 6 minuten mee met de mie.
- Breng ondertussen in een hapjespan de kokosmelk met ketjap en gemalen komijnzaad aan de kook.
- Voeg de gefrituurde tofu en de blokjes tomaat toe aan de kokossaus en laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Breng het mengsel op smaak met peper en voeg eventueel naar smaak extra zout of ketjap toe.
- Laat de mie en snijbonen uitlekken en verdeel ze over vier borden.
- Schep de tofu-kokossaus over de mie en snijbonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer het gerecht eventueel met verse korianderblaadjes en gesneden lente-ui voor extra smaak en textuur.Wijnadvies:
Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland vormt een mooie aanvulling op de romige kokossaus en verfrist het gehemelte na elke hap.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g