Knapperige Tofu in Romige Kokossaus met Snijbonen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g naturel tofu
  • 400 g mienestjes mihoen
  • 400 g snijbonen
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 eetlepels ketjap asin zoute sojasaus
  • 1 theelepel djinten gemalen komijnzaad
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C.
  • Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
  • Frituur de tofu in de frituurpan gedurende 3 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout.
  • Haal de mie na het koken los met een vork.
  • Snijd de snijbonen in ruiten en kook ze de laatste 6 minuten mee met de mie.
  • Breng ondertussen in een hapjespan de kokosmelk met ketjap en gemalen komijnzaad aan de kook.
  • Voeg de gefrituurde tofu en de blokjes tomaat toe aan de kokossaus en laat het geheel 5 minuten sudderen.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en voeg eventueel naar smaak extra zout of ketjap toe.
  • Laat de mie en snijbonen uitlekken en verdeel ze over vier borden.
  • Schep de tofu-kokossaus over de mie en snijbonen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer het gerecht eventueel met verse korianderblaadjes en gesneden lente-ui voor extra smaak en textuur.

Wijnadvies:

Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland vormt een mooie aanvulling op de romige kokossaus en verfrist het gehemelte na elke hap.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch