Knapperige Tuiles met Kwark- en Roomvulling
Heerlijke knapperige tuiles gevuld met frisse kwark, romige vulling en een vleugje sinaasappellikeur. Perfect voor feestelijke gelegenheden!
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 3 eiwitten
- 100 gr zachte boter
- 2 pakjes vanillesuiker
- 80 gr suiker
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 50 gr bloem
- 50 gr gemalen gepelde amandelen
Voor de vulling:
- 200 gr Griekse yoghurt
- 2 eetlepels suiker
- Sap en geraspte schil van ½ citroen
- 2 eetlepels fijngemalen pistachenootjes ongezouten
- 1 eetlepel fijngehakte pistachenootjes
- 2 dl slagroom
- 1 pakje slagroomversteviger
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 2 eetlepels sterk gezette koffie
- ½ eetlepel cacaopoeder
Als garnering:
- Fruit zoals bessen bramen, nectarines
Instructies
- Leg een vochtige doek in een vergiet en laat de yoghurt 1½ uur uitlekken.
- Zet de eiwitten in een kom met warm water om op te warmen.
- Roer de boter, vanillesuiker en suiker schuimig.
- Roer de eiwitten erdoor.
- Meng in een andere kom de sinaasappelschil, bloem en amandelen, en roer dit door het suikermengsel.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Teken op bakpapier met een springvorm 2 cirkels van 15 cm en strijk 1 eetlepel deeg op elke cirkel.
- Bak de deegrondjes in het midden van de oven 10-12 minuten goudbruin.
- Haal de bodems van het bakpapier en vouw ze om de glazen.
- Laat ze op de glazen afkoelen.
- Bak op dezelfde manier nog 6 tuiles.
- Roer 1 eetlepel suiker door de uitgelekte yoghurt.
- Verdeel de yoghurt in tweeën.
- Meng de ene helft met citroensap en -schil en vul hiermee 2 tuiles.
- Meng de andere helft met fijngemalen pistachenootjes en vul hiermee 2 tuiles.
- Strooi de rest van de pistachenootjes erover.
- Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger en de rest van de suiker.
- Meng de ene helft met sinaasappellikeur en verdeel over 2 tuiles.
- Roer koffie door de rest van de slagroom en vul hiermee de laatste 2 tuiles.
- Bestuif met cacaopoeder.
- Garneer de tuiles met vers fruit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze knapperige tuiles met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete Riesling voor een frisse, zoete aanvulling op het dessert.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 18 g