Knapperige Tuiles met Kwark- en Roomvulling

Gouden, knapperige tuiles in de vorm van elegante kegels, gevuld met een romige kwark- en roomvulling, gegarneerd met vers fruit zoals bessen en nectarines. De tuiles worden geserveerd in een Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en helder natuurlijk licht, wat een warme en vrolijke sfeer creëert.

Knapperige Tuiles met Kwark- en Roomvulling

Heerlijke knapperige tuiles gevuld met frisse kwark, romige vulling en een vleugje sinaasappellikeur. Perfect voor feestelijke gelegenheden!
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 3 eiwitten
  • 100 gr zachte boter
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 80 gr suiker
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 50 gr bloem
  • 50 gr gemalen gepelde amandelen

Voor de vulling:

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels suiker
  • Sap en geraspte schil van ½ citroen
  • 2 eetlepels fijngemalen pistachenootjes ongezouten
  • 1 eetlepel fijngehakte pistachenootjes
  • 2 dl slagroom
  • 1 pakje slagroomversteviger
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 2 eetlepels sterk gezette koffie
  • ½ eetlepel cacaopoeder

Als garnering:

  • Fruit zoals bessen bramen, nectarines

Instructies

  • Leg een vochtige doek in een vergiet en laat de yoghurt 1½ uur uitlekken.
  • Zet de eiwitten in een kom met warm water om op te warmen.
  • Roer de boter, vanillesuiker en suiker schuimig.
  • Roer de eiwitten erdoor.
  • Meng in een andere kom de sinaasappelschil, bloem en amandelen, en roer dit door het suikermengsel.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Teken op bakpapier met een springvorm 2 cirkels van 15 cm en strijk 1 eetlepel deeg op elke cirkel.
  • Bak de deegrondjes in het midden van de oven 10-12 minuten goudbruin.
  • Haal de bodems van het bakpapier en vouw ze om de glazen.
  • Laat ze op de glazen afkoelen.
  • Bak op dezelfde manier nog 6 tuiles.
  • Roer 1 eetlepel suiker door de uitgelekte yoghurt.
  • Verdeel de yoghurt in tweeën.
  • Meng de ene helft met citroensap en -schil en vul hiermee 2 tuiles.
  • Meng de andere helft met fijngemalen pistachenootjes en vul hiermee 2 tuiles.
  • Strooi de rest van de pistachenootjes erover.
  • Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger en de rest van de suiker.
  • Meng de ene helft met sinaasappellikeur en verdeel over 2 tuiles.
  • Roer koffie door de rest van de slagroom en vul hiermee de laatste 2 tuiles.
  • Bestuif met cacaopoeder.
  • Garneer de tuiles met vers fruit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze knapperige tuiles met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete Riesling voor een frisse, zoete aanvulling op het dessert.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Picknick / Verjaardag

Knapperige tuiles met kwark- en roomvulling

Knapperige tuiles met kwark- en roomvulling

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 gram boter
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 80 gram suiker
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 50 gram bloem
  • 50 gemalen gepelde amandelen

Voor de vulling:

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels suiker
  • het sap en de geraspte schil van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels fijngemalen en 1 eetlepel fijngehakte ongezouten pistachenootjes
  • 2 dl slagroom
  • 1 pakje slagroomversteviger
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 2 eetlepels sterk gezette koffie
  • 1 ½ eetlepel cacaopoeder
  • Voor de garnering:
  • fruit zoals bessen bramen, nectarines
  • een met bakpapier bekleed bakblik
  • een springvorm doorsnee 15 cm
  • 2 rechte glazen doorsnee 8 cm

Instructies

  • Leg een vochtige doek in een vergiet, schep de yoghurt hierin en laat die 1 1/2 uur uitlekken.
  • Zet een kom met de eiwitten in een kom warm water om ze iets te verwarmen.
  • Roer de boter, de vanillesuiker en de suiker schuimig en roer de eiwitten erdoor.
  • Meng in een andere kom de sinaasappelschil, de bloem en de amandelen door elkaar.
  • Roer het bloemmengsel door het ander suikermengsel.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Teken met behulp van de springvorm op het bakpapier 2 ronde cirkels met een doorsnee van 15 cm.
  • Strijk op elke cirkel 1 eetlepel deeg glad en bak de deegrondjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de bodems met een paletmes voorzichtig van het bakpapier, vouw ze om de glazen en druk ze met de handen verder tot tuiles.
  • Laat de tuiles op de glazen afkoelen.
  • Bak op dezelfde manier nog 6 tuiles.
  • Roer 1 eetlepel suiker door de uitgelekte yoghurt.
  • Deel het yoghurtmengsel in tweeën, vermeng de helft met het citroensap en de citroenschil en vul hier 2 tuiles mee.
  • Vermeng de andere helft met de fijngemalen pistachenootjes, vul er 2 tuiles mee en strooi er de rest van pistachenootjes over.
  • Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de rest van de suiker stijf,
  • deel hem in tweeën en meng de helft met de likeur.
  • verdeel dit over 2 tuiles.
  • Roer de koffie door de rest van de slagroom en schep het mengsel in 2 laatste tuiles.
  • Bestuif de tuiles met cacaopoeder en garneer ze met het fruit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht