Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote kom
Ingrediënten
- 450 g varkensgehakt
- 100 g mager rundergehakt
- ½ rode ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 2 el gehakte bladpeterselie
- 2 grote eieren
- 3 el versgeraspte Parmezaanse kaas
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl chilivlokken
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Bakspray van olijfolie
Instructies
- Meng beide soorten gehakt met de rode ui, knoflook, bladpeterselie, eieren, Parmezaanse kaas, oregano en chilivlokken in een grote kom.
- Voeg royaal zout en peper toe en meng goed met uw handen.
- Vorm het mengsel in ongeveer 25 gehaktballen ter grootte van een pruim.
- Bespuit het mandje van de airfryer licht met bakspray van olijfolie.
- Leg de gehaktballen in een enkele laag in het mandje en zorg ervoor dat het niet te vol is.
- Indien nodig, bak de gehaktballen in porties.
- Bespuit de gehaktballen met nog wat extra bakspray van olijfolie.
- Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 6 minuten.
- Keer de gehaktballen om en bak nog eens 6 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de gehaktballen warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze knapperige gehaktballen.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 0.5 g