Knapperige Varkensgehaktballen

Knapperige Varkensgehaktballen

Knapperige Varkensgehaktballen

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g varkensgehakt
  • 100 g mager rundergehakt
  • ½ rode ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • 2 grote eieren
  • 3 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ tl chilivlokken
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Bakspray van olijfolie

Instructies

  • Meng beide soorten gehakt met de rode ui, knoflook, bladpeterselie, eieren, Parmezaanse kaas, oregano en chilivlokken in een grote kom.
  • Voeg royaal zout en peper toe en meng goed met uw handen.
  • Vorm het mengsel in ongeveer 25 gehaktballen ter grootte van een pruim.
  • Bespuit het mandje van de airfryer licht met bakspray van olijfolie.
  • Leg de gehaktballen in een enkele laag in het mandje en zorg ervoor dat het niet te vol is.
  • Indien nodig, bak de gehaktballen in porties.
  • Bespuit de gehaktballen met nog wat extra bakspray van olijfolie.
  • Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 6 minuten.
  • Keer de gehaktballen om en bak nog eens 6 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de gehaktballen warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze knapperige gehaktballen.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 20 g | Vet: 16 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij