Knapzak IJspakketjes in Pannenkoek

Knapzakken-dessert: pannenkoekjes gevuld met ijs, samengebonden met rode aardbeienveters en deels geopend in aluminiumfolie, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Knapzak IJspakketjes in Pannenkoek

Deze knapzak ijspakketjes van pannenkoek gevuld met ijs en dichtgebonden met een snoepveter zijn een speels en heerlijk dessert voor jong en oud!
Porties: 8 personen
incl. koelen 1 uur 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Aluminiumfolie (8 vellen van 30 x 30 cm)
  • Lepel of ijslepel

Ingrediënten

  • 1 liter ijs bijv. vanille, aardbei of chocolade
  • 8 kant-en-klare pannenkoeken
  • 8 aardbeienveters snoep

Instructies

  • Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast ongeveer 30 minuten zachter worden.
  • Haal tegelijkertijd de pannenkoeken uit de koelkast.
  • Leg 8 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm op het aanrecht en leg op elk stuk folie in het midden een pannenkoek.
  • Verdeel het ijs in 8 gelijke delen en schep een portie op elke pannenkoek.
  • Vouw de aluminiumfolie met de pannenkoek omhoog en vorm een zakje.
  • Knoop het zakje dicht met een aardbeienveter.
  • Plaats de knapzakjes in de diepvries en laat ze minimaal 1 uur opstijven.
  • Haal de ijszakjes 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
  • Serveer ze in de aluminiumfolie of opengevouwen op een bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Bestrooi de knapzakjes met wat poedersuiker of chocoladeschilfers voor een extra feestelijke touch.

Wijnadvies:

Voor volwassenen past een zoete Moscato d'Asti of een frambozenlikeur heerlijk bij dit zoete dessert.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs / Pannenkoeken
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden