Knapzak IJspakketjes in Pannenkoek
Deze knapzak ijspakketjes van pannenkoek gevuld met ijs en dichtgebonden met een snoepveter zijn een speels en heerlijk dessert voor jong en oud!
Equipment
- Aluminiumfolie (8 vellen van 30 x 30 cm)
- Lepel of ijslepel
Ingrediënten
- 1 liter ijs bijv. vanille, aardbei of chocolade
- 8 kant-en-klare pannenkoeken
- 8 aardbeienveters snoep
Instructies
- Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast ongeveer 30 minuten zachter worden.
- Haal tegelijkertijd de pannenkoeken uit de koelkast.
- Leg 8 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm op het aanrecht en leg op elk stuk folie in het midden een pannenkoek.
- Verdeel het ijs in 8 gelijke delen en schep een portie op elke pannenkoek.
- Vouw de aluminiumfolie met de pannenkoek omhoog en vorm een zakje.
- Knoop het zakje dicht met een aardbeienveter.
- Plaats de knapzakjes in de diepvries en laat ze minimaal 1 uur opstijven.
- Haal de ijszakjes 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
- Serveer ze in de aluminiumfolie of opengevouwen op een bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi de knapzakjes met wat poedersuiker of chocoladeschilfers voor een extra feestelijke touch.Wijnadvies:
Voor volwassenen past een zoete Moscato d'Asti of een frambozenlikeur heerlijk bij dit zoete dessert.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 25 g