Knollekes in Melksaus (Voederknollen)

Voederknollen in romige melksaus met nootmuskaat, geserveerd in een rustieke kom op een houten tafel, met melk, boter en knollen op de achtergrond.

Knollekes in Melksaus (Voederknollen)

Een traditioneel gerecht met voederknollen in een romige melksaus, een eenvoudige en voedzame maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg voederknollen
  • 3 dl melk
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • Nootmuskaat
  • Zout

Instructies

  • Schil de knollen, was ze en snijd ze in reepjes.
  • Kook de knollen in water met zout gedurende 20 minuten (niet langer, anders worden ze bruin).
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux.
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer tot een gladde, gebonden saus.
  • Breng de saus op smaak met nootmuskaat en zout.
  • Voeg de gekookte knollen toe aan de saus en laat ze even opstoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of brood.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch