Knollekes in Melksaus (Voederknollen)
Een traditioneel gerecht met voederknollen in een romige melksaus, een eenvoudige en voedzame maaltijd.
Ingrediënten
- 1 kg voederknollen
- 3 dl melk
- 25 g bloem
- 25 g boter
- Nootmuskaat
- Zout
Instructies
- Schil de knollen, was ze en snijd ze in reepjes.
- Kook de knollen in water met zout gedurende 20 minuten (niet langer, anders worden ze bruin).
- Smelt de boter in een steelpan.
- Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux.
- Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer tot een gladde, gebonden saus.
- Breng de saus op smaak met nootmuskaat en zout.
- Voeg de gekookte knollen toe aan de saus en laat ze even opstoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of brood.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g