Knolselderijrösti met Kastanjechampignons en Geitenkaas
Deze knapperige knolselderijrösti met kastanjechampignons en geitenkaas is een smaakvolle vegetarische maaltijd, perfect voor de herfst en winter!
Equipment
- grote koekenpan
- Keukenrasp
- Grote platte schaal
- Grill of oven
Ingrediënten
- 500 g knolselderij geschild en geraspt
- 2 tl citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten geschild en in plakken gesneden
- 2 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad gekneusd
- 100 g kastanjechampignons in plakjes gesneden
- 175 g stevige geitenkaas in plakken gesneden
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie fijngehakt
Instructies
- Meng de geraspte knolselderij met het citroensap in een kom en zet apart.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de sjalotten 5 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg het komijnzaad en korianderzaad toe en bak nog 1 minuut mee.
- Doe de kastanjechampignons erbij en bak 3 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- Meng het champignonmengsel door de geraspte knolselderij.
- Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak het mengsel op laag vuur ca.
- 8 minuten, tot de onderkant bruin is en de rösti stevig wordt.
- Plaats een grote platte schaal over de pan en keer de rösti om.
- Laat de andere kant bakken tot de knolselderij gaar is.
- Leg de plakken geitenkaas op de rösti en zet onder de grill tot de kaas bubbelt.
- Bestrooi met verse peterselie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade van veldsla, walnoten en een vinaigrette van honing en mosterd.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een zachte Chardonnay past goed bij de geitenkaas en knolselderij.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g