Knolselderijrösti met Kastanjechampignons en Geitenkaas

Een rustieke houten tafel met een bord knapperige knolselderijrösti, belegd met gebakken kastanjechampignons en verkruimelde geitenkaas, gegarneerd met verse kruiden.

Knolselderijrösti met Kastanjechampignons en Geitenkaas

Deze knapperige knolselderijrösti met kastanjechampignons en geitenkaas is een smaakvolle vegetarische maaltijd, perfect voor de herfst en winter!
Porties: 4
Bereidingstijd: 39 minuten
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grote koekenpan
  • Keukenrasp
  • Grote platte schaal
  • Grill of oven

Ingrediënten

  • 500 g knolselderij geschild en geraspt
  • 2 tl citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten geschild en in plakken gesneden
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad gekneusd
  • 100 g kastanjechampignons in plakjes gesneden
  • 175 g stevige geitenkaas in plakken gesneden
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Meng de geraspte knolselderij met het citroensap in een kom en zet apart.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de sjalotten 5 minuten tot ze glazig zijn.
  • Voeg het komijnzaad en korianderzaad toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Doe de kastanjechampignons erbij en bak 3 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
  • Meng het champignonmengsel door de geraspte knolselderij.
  • Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak het mengsel op laag vuur ca.
  • 8 minuten, tot de onderkant bruin is en de rösti stevig wordt.
  • Plaats een grote platte schaal over de pan en keer de rösti om.
  • Laat de andere kant bakken tot de knolselderij gaar is.
  • Leg de plakken geitenkaas op de rösti en zet onder de grill tot de kaas bubbelt.
  • Bestrooi met verse peterselie en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade van veldsla, walnoten en een vinaigrette van honing en mosterd.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een zachte Chardonnay past goed bij de geitenkaas en knolselderij.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch